28 april 2016

Grönsakerna är på gång


Jag har varit på studiebesöksresa till Norrland i ett par dagar och tycker plötsligt att våren har kommit rätt långt här hemma. Utanför Sundsvall låg det fortfarande små snöhögar invid vägkanten. Här börjar ju björkarna att slå ut. Och i vinterträdgården prunkar det något så alldeles. En paprika av sorten ”gourmet pepper” har börjat utvecklas.


Inomhuslandet svämmar nästan över av grönska och tigger om att få komma ut till landet. Men hur skulle det gå till när det är minus om nätterna?


Whippersnapper är översållad av blommor. Ser verkligen fram emot att få skörda solvarma tomater redan i juni.

8 kommentarer:

Meta sa...

Det är nyttigt att vara borta några dagar då ser man att det går framåt här hemma. även om det är kallt lite snö och en massa regn.Så härligt det har växt hos dig kul med en liten försmak av det som komma skall. Här har det kommit små knoppar på en tomat på min balkong. De längtar efter mer jord och värme.
Ha det gott och njut de få solstrålar som tittar fram
Kram Meta

Anita sa...

Javisst är det märkligt att det hinner hända saker bara man är borta ett par dagar. Vilket härligt inomhusland. Frodigt och grönt. Jag har också både paprikor och chili på gång trots att dom växer i väldigt små krukor (ska skola om en andra gång imorgon). Jag har inte tagit bort blommorna i år, brukar göra det innan andra omskolningen men jag tänkte testa och ser hur det blir.

Whippersnapper ska jag testa nästa år. Enormt så mycket blommor den har. Vilken skörd du kommer att få.

Ha en bra dag i snögloppet!

Kram Anita

Anonym sa...

Sverige är ett avlångt land, det märks verkligen på vårens ankomst.
Ha en fin dag!

Snäckskalsdalen. sa...

Så det grönskar hos dig! Nej, man kan inte ta ut något ännu, det vill sig inte riktigt i år, det är lite segare än andra år. Men det kommer. Jag tror att en dag slänger man upp verandadörren och då är det 25 grader och allt är grönt!
Kram

lavendia sa...

Vilken trängsel bland grönsakerna. För att inte tala om helt vild blomning bland tomaterna. Det bådar gott. / Britt

Lotta sa...

Linda!!!!! Jag är stum av beundran, du är verkligen proffs i din vinterträdgård. Gissa om jag är avis. Kram Lotta

Zäta sa...

Åh vilka hoppingivande bilder!

lavendia sa...

En rosa romantisk rabatt kan bli fint. Jaså Mr Wren har rotat sig. Mina har jag ju dåligt koll på vem som är vem. Men visar sig bara en blomma, blir den klar för avfärd. / Britt