7 april 2016

Nöjd och rätt lycklig


Jag är så nöjd! Från och med den första april jobbar jag återigen 80 procent. Är så tacksam att min nya chef har förstått hur gärna jag vill ha det så – var noga med att poängtera det redan under anställningsintervjun i somras. Fast hon hade nog gärna sett att jag jobbade heltid lite längre än första halvåret. Men från och med i dag är jag ledig på torsdagar.

Hittills har jag myst med katten och ätit frukost i sängen. Ska snart krypa ner på nytt och läsa en bok av en av mina favoritförfattare när det gäller brittiska myspysare fulla av skratt. Jag hade helt missat att en ny var släppt och fick syn på den i måndags när jag passerade den engelskspråkiga hyllan efter ett projektmöte på huvudbiblioteket. Enda smolket är att det blir brandinspektion här hemma i dag och att brasorna därför inte får tändas. Det hade varit rätt trevligt med tanke på att regnet vräker ner utanför fönstret.


Men det finns fler glädjeämnen just nu. Inte minst att jag snart är färdig med teorin och att jag i måndags körde min första lektion i tung lastbil. Så roligt! Hade dock inte en aning om att man behöver vara bergsbestigare för att ta sig upp till sätet. Det var precis att jag nådde upp med handväskan innan jag började klättra – och jag som alltid har klänning. Jag är nog den blommigaste eleven de haft på "Tungutbildningen". Efter tre varv på en grusplan bar det i väg ut i den riktiga trafiken för två timmars körning. Hade nog trott att första lektionen skulle ske på inhägnat område. Men det gick bra och var som sagt väldigt roligt.

I måndags var fönsterputsaren här och gjorde växthuset riktigt fint, så det är också ett glädjeämne. För att inte tala om att dungen börjar se ut som en stjärnhimmel med alla vitsippor som slår ut i blom

Jag hopps att solen ska vilja visa sig i dag. Då tänker jag gå ut och så krasse, gurka och massor av astrar. Och så ska jag planera pallkrageodlingen och kanske gödsla lite. Tror att det här kommer att bli en finfin dag.