29 december 2012

Bergvallmon är sådd

I går var jag nog den enda som sådde fröer utomhus iklädd shorts. Eller snarare kalkonbyxor, som jag brukar kalla dem – en sorts cykelbyxor i ett varmt material som jag gärna har under jeansen i stället för långkalsonger, men som får låren att se ut som på just en kalkon.

Det var bergvallmofröerna som såddes lite snabbt i skymningen. Har kommit ihåg dem och glömt bort dem om vartannat de senaste veckorna, så i går när jag plötsligt kom ihåg dem igen var det bara att sätta fart. Maken var snäll nog att skyffla bort all snö som låg över landet BB. Dessutom hällde han över en säck med hemgjord, silad sågjord som jag plattade till. Jag visste att det inte skulle ta många minuter, där av latheten med att inte dra något varmare över kalkonbyxorna.

Sedan skörden i höstas hade jag ungefär en matsked med bergvallmofrö. Dessa hällde jag i en tom kryddburk så att de skulle vara enkla att strö över jorden. Nu väntar jag på mer snö och kyla och förhoppningsvis mänger med småplantor till våren. Eftersom all jord sedan tidigare är bytt i landet och pallkragen är täckt med ett finmaskigt nät hoppas jag att plantorna ska klara sig helt själva och att ogräset ska hålla sig långt, långt borta. Har jag tur blommar det vackert blått i landet nästnästa försommar.