4 december 2013

Strömavbrott och rörmokare

Vilken morgon! Vaknade av att det var väldigt tyst och mörkt. Ingen ström. Spanade mot grannens håll – där brukar det lysa rejält så här års. Becksvart. Ringde grannen på jobbet och fick veta att det hade varit strömavbrott sedan de åkte hemifrån två timmar tidigare, men att avbrottet var felanmält.

Inget te, med andra ord. Och ingen gröt – vilket jag hade tänkt mig. Duschade i mörkret och hade just blivit färdig då det ringde på dörren. Rörmokaren! Rörfirman skulle ha fixat värmen i vinterträdgården i fredags, men blev tvungen att åtgärda en akut vattenläcka på annat håll. I stället skulle de komma i går, men då hade rörkillen fått öroninflammation.

I dag skickade de lite hastigt och lustigt en annan man och då är det strömavbrott. Men han tog på sig pannlampa och drog igång ändå och efter en stund kom strömmen tillbaka. Nu rinner allt golvvärmevatten från hela huset ut på grusgården – känns lite läskigt. Hoppas allt fungerar efter i dag.

Nu när jag ändå har rörfirman här så tänker jag göra det mesta av situationen. Vissa golv i huset är inte så tjänstvilliga med värme, så jag har bett mokaren att titta över alla ketsar. När jag åkte i väg för att handla bröd till frukost kom jag på att rörmokare och badkar kanske faktiskt hör ihop och frågade om han inte kunde kika på bubbelbadkaret som jag inte har vågat starta aggregatet på det senaste året eftersom det brukar sluta med fontän och upptorkning av stora mängder vatten. Maken verkar inte så intresserad – han badar å andra sidan nästan aldrig – och hans försök att laga har inte hjälpt. ”Nu fungerar det nog”, säger han och så börjar det spruta vatten igen. Snart kanske jag kan njuta av ett bubbelbad. Frågan är bara vad som har växt i rören sedan badkaret senast var igång!

Fotoutmaning: Bland tomtar och troll

Jag tycker så mycket om den här tomten. Eller är det ett troll? En kombination, kanske! När jag var liten stod den oftast i den öppna spisen i vardagsrummet och höll koll på julfirandet. När vi flyttade till mormor och morfars gamla hus hamnade den i mitt rum och så när jag slog mina påsar ihop med maken fick tomtetrollet följa med.

Så en jul fick jag se att mamma och pappa knuffade på varandra i soffan och försökte peka i smyg. De hade upptäckt den saknade. De visste tydligen inte att den ville följa med dottern och leva vidare där. Snällt nog fick tomtetrollet stanna och är husets i särklass mest älskade julprydnad. Tyvärr även av katten, så det gäller att vara listig vid placeringen.

I år har tomtetrollet fått en egen skog att bo i. Jag plockade med mig en hel korg av pysselmaterial från skogen i lördags och är så nöjd med hur jag fick till det. Hoppas nu bara att tomtetrollet inte fryser om fötterna där han står i den fuktiga mossan.

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är ”I gömmorna”.