3 oktober 2017

Nystart i växthuset


Jag har känt mig lite less på växthuset de senaste veckorna.
Det känns som om allt förfaller så här i oktober. Tomat-
plantorna börjar se tråkiga ut och gurkorna är inte alls lika fina som de har varit. Eftersom nästan alla tomater ändå är slut drog jag bort samtliga plantor utom den som fortfarande ger frukt.

Jag började på förmiddagen och fick god hjälp av maken när han kom hem från jakten. Lådan där mina vilma-tomater växte har ersatts av potatisen casablanca. Knölarna kom inte ner förrän i mitten av juli, så det är inte dags för skörd riktigt än. Jag såg allt att plantorna har små knölar på cirka tre centimeter.Jag hade gott om sallatsplantor i mina pallkragar. De är fina, men kommer nog att bli ännu finare nu när de har planterats om inne i växthuset.


Det här är tomaten som fortfarande levererar. Den har ett femtiotal blommor. De kommer förstås inte att hinna utvecklas till mogen frukt, men jag kan ju alltid drömma om en vansinnigt varm och lång höst.

I går hade jag med mig flera kilo vindruvor till jobbet. Det syns inte ens att jag har tagit några. Tror att det blir många leveranser. Eftersom jag gärna vill köra min frukttork på nätterna för värmens skull ska jag nog se till att torka rejält med russin nu när druvorna till slut är mogna.