10 oktober 2014

Fredagslycka och tomatillo

Tomatillo – en potatissläkting som har gett tomaten dess namn.
Jag är så nöjd med min dag. Jag har intervjuat en tjej som tidigare var en av mina frilansare och som nu har skrivit en ungdomsroman. Dessutom gjorde jag det tillsammans med en fotograf som jag umgås med privat och det var alldeles ljuvligt att åka de sex milen i den höstskrudade naturen och ha trevligt sällskap. I eftermiddag har jag skrivit porträttet hemifrån och njutit av att ha det lugnt och soligt omkring mig.

Nu efter jobbet har jag tagit ett varv i trädgården. Det är så härligt med de varma vindarna. Jag har ryckt upp och ett och annat ogräs, ätit några vindruvor och luktat på de rosor som har slagit ut i veckan. I morgon ska jag koka salsa verde.

Jag intervjuade en konstnär för några år sedan. Det blev början till en mycket trevlig vänskap – det är hon som jag har köpt lockfågeln i onsdagens inlägg av. Häromdagen svängde hon förbi redaktionen med en stor påse tomatillos. Jag har också fått hennes mexikanska svärdotters recept på salsan. Det ska bli väldigt spännade att testa.

I kväll blir det dock helstekt kyckling i lergrytan med potatis, sås och gelé. Ska nog dra upp några morötter ur landet och koka dem till maten. Det blir finfint framför ett avsnitt av min favoritdeckare ”Vera”.