27 maj 2014

Hoppas ingen fryser

Det är så kallt i kväll. Solen skiner och det ser skönt ut – och det var skönt i det vindstilla hörnet där jag satt och läste i solstolen, men nu blåser det så att det går små vita gäss på sjön och temperaturen dalar snabbt solen till trots.

Jag har spanat på en hare och hoppas att den har ett varmt krypin att vila i till natten. Önskar att jag kunde öppna kattgården och låta den sova i kattkojan där jag har knölat in en lammpäls, men det skulle nog ändå inte uppskattas.

Blommorna ska det dock inte gå någon nöd på. Alla krukor och amplar är inburna i boden, silltunnorna har fått frostmattor surrade om sig och i växthuset har jag kontrollerat så att värmen är redo att gå igång. Dahliorna har fått en plexiglasskiva över sig och en ensam dahlia på ett annat ställe står under en odlingsklocka.

Är det järnnätterna som kommer en vecka för tidigt eller blir det ännu kallare fram emot nästa helg?

Elinor Leytham

Den här fuchsian köpte jag som stickling förra våren. Den stod alldeles för varmt och soligt och tynade sakta men säkert bort. I vintras började den ta sig. Jag tog sticklingar och planterade isär det som fanns. Nu har jag flera plantor och det här är den jag är mest nöjd med. Ett litet miniträd av Elinor Leytham.