27 mars 2011

Något för alla

Åh, en pysselbok till! tänker jag när en kollega viftar med en bok som adresserats till mig. Den här gången är det ”55 enkla projekt för din trädgård” av Malena Skote (Semic). Framsidan ser riktigt lovande ut. Men inuti är den nog lite för hemvävd för min smak. Eller också är det projektens oerhört varierande karaktär som får det att kännas lite hattigt. Jag vet inte. Däremot är jag övertygad om att jag inte vill använda en ljusblå toalett med pastellrosa sits som kruka i min trädgård.

Men här och där finns det projekt som inspirerar och några som jag vill sno rakt av. Ända sedan jag besökte Eden Project i Cornwall för några år sedan har jag drömt om en fågelskrämma gjord av skrot. Där var det tvättmaskiner och mikrovågsugnar som användes till de flera meter höga kreationerna. Men i den här boken finns det ”skrotskrämmor” som passar till vanliga trädgårdar.

Jag blir också sugen på att göra ett planteringsbord av en marmorskiva – precis som i boken. Ett upphöjt bord att ha intill hängmattan vore nog inte heller så dumt. Kanske är det ändå variationen som är det finfina med boken – de flesta kan nog faktiskt hitta något att inspireras av.