25 juni 2012

Ett lass pelargoner

Det fanns mer kvar på plantskolan än vad jag hade, trots att folk tydligen hade börjat köa nästan en timma före öppningsdags i morse och trots att plantskolan hade fått anlita parkeringsvakter − detta lilla ställe mitt ute i bushen. Härligt! Jag ville gärna ha en ampel med svartöga och helst en stor pelargonampel och det fanns kvar av båda. Dessutom blev det sex pelargoner till min stora betongho och två storbladiga basilikor. Och så en jättepelargon som jag inte mer än vågat titta på tidigare.

Maken fick ställa sig i kö med första ampeln medan jag rusade omkring och plockade ihop mina växter. Trots att det fanns tre kassor, fick vi ändå köa i 25 minuter med våra mjölksyretyngda armar.

Fast det kändes faktiskt lite som rea redan förra helgen när vi var där och köpte en jätteampel med fuchsia. Medan jag försökte bestämma mig för vilken ampel jag skulle ha, ställde Lennart som driver plantskolan, fram tre chiliplantor som han testodlar för eget bruk och sa att jag gärna fick ta med dem hem och i höst tala om hur sorterna blir. Något namn har de inte, men starka ska de tydligen vara. Sådant värmer.