13 april 2014

Alla goda ting är tre

Jag blir så glad trots att det blåser värre än i går och är iskallt – det går stora vita gäss på sjön och det låter som om jag befinner mig på kalfjället mitt i vintern. Dumt nog tassade jag barfota i gräset till växthuset och har nu fått stoppa in fossingarna under magen på varm liten katt.

Men, det var definitivt värt turen till växthuset.

För det första upptäckte jag att min andra omgång med gurkplantor lever. I går hade de torkat till så pass i kuberna att de låg ner och såg alldeles slaka ut. Bladen hade klistrat ihop sig på ett par. Men i dag ser de nästan lika fina ut som förut och jag lovar att de ska få extra omsorg efter vanvården.

För det andra såg jag att vindruvan Muscat Blue definitivt lever. När jag grävde ner den i växthuset i höstas såg den så eländig ut att jag inte kände något större hopp. Dessutom blev det mögligt på jorden. I går blev jag hoppfull när jag tyckte att jag kanske såg något, men nu är jag säker på att det är gröna knoppar jag ser.

För det tredje så kunde jag inte låta bli att kika i sparrislandet. Trodde verkligen inte att jag skulle få se någonting i dag heller, men två små rosa knoppar har hittat upp. Jag förstår inte hur det har gått till – jag har ju inte ens hjälpt den på traven eftersom det är så tidigt.

Hoppas nu att dagen fortsätter lika bra!