4 april 2011

Alla är uppe

Nu har alla små tomatplantor kommit upp. Tre stycken bor kvar inomhus, eftersom de inte har kommit upp riktigt lika mycket som de här, men i morgon får nog de också flytta till växthuset. Tänk så snabbt det kan gå. För en vecka sedan låg de kvar i sina fröpåsar.

Tennisbollar i öknen?

Semesterdagen då vi gjorde utflykten med jeep, åkte vi bland annat för att titta på ett ljusfenomen i en grotta på öns västra kust. På vägen tid fick jag plötsligt se flera hundra tennisbollar som låg utslängda i öknen. Vi passerade så fort att jag inte hann fotografera, men när vi stannade vid grottan var jag tvungen att fråga vad det var jag hade sett. Då hade jag hunnit ändra mig angående tennisbollarna. Tänkte att det kanske var äpplen och att någon skulle på kameljakt – jägare slänger ju ut morötter till älgar.

Måste ha varit rätt bra omskakad för att komma på något så dumt. För givetvis var det inte några kamellockaräpplen. Och definitivt inga tennisbollar heller, utan ökenmeloner. Tyvärr passerade vi inte stället där det var alldeles gult på marken av melonklot, men vi såg i alla fall en liten samlig till så att jag kunde få kliva ur bilden och ta en bild.