6 augusti 2016

Nya sådder för en lång höst


I år gör jag något som jag har tänkt göra tidigare år, men aldrig kommit till skott med. Jag sår nytt för en lång höst med eget grönt.

För ett par veckor sedan skördade jag vitlök och grävde upp den sallat som gjort sitt och fyllde på med potatis som jag hoppas ska ge färska små knölar lagom till jul. Hälften av potatisen ligger i drivbänken, så den hoppas jag mest på – den blir nog i alla fall enklast att gräva upp om det skulle hinna bli riktigt kallt till jul.

I kompoststationen har jag flera lådor med sådder. Här bor sallat, dill, sugar snaps och nästa års penséer. Jag har även petat ner tomat- och gurkfrö för att se om det går så här års.

På terrassen har jag dessutom två lådor med morotssådder. Tänk om det faktiskt kunde bli späda små morötter att tugga på fram i november!


Mangolden sådde jag samtidigt som jag satte potatisen, så den har redan kommit en bit.Jag har även tagit några tomatsticklingar. Saknade det i vintras.

Det ska bli jättespännande att se hur det här går. Min tanke är att låta grödorna stå utomhus så länge och att de ska få flytta in i växthuset när tomat- och gurksäsongen är över och det finns gott om plats.