12 maj 2014

Terapi i trädgården

I går var jag som ett regnmoln. Morgonen började bra. Jag bakade tekakor och överraskade maken med nybakat till frukost, men sedan kändes allt plötsligt fel och jag ville ingenting. Sur var jag också. Tänkte att allt skulle bli bra bara jag fick lägga mig i soffan med en bok.

Men när maken gick ut i trädgården kunde jag inte låta bli att följa med och för varje minut utomhus kändes livet lättare. Frisk luft med massor av syre efter regnet, gökens ko-koande, flugsnapparsång och svalkvitter. Hur står folk som inte är ute så mycket ut? Jag förstår verkligen att det finns utbildningar i trädgårdsterapi.

Egentligen hade jag inte tänkt göra så mycket, men först klippte jag äppelkvistar efter ena grannens beskärning i går och sedan gick jag till den andra grannen och klippte några kvistar hägg som de ville ha bort ur syrenhäcken. När buketten var arrangerad och inställd på bordet gick jag tillbaka ut och rensade bort allt ogräs ur den största rabatten.

Till slut luckrade jag upp jorden mellan vitlöksplantorna och strödde ut spenatfrö – mängder med frö eftersom jag vill ha babyblad. Därefter gjorde jag i ordning en annan pallkrage där jag strödde ut frö till rädisor samt sådde isbergssallat och rödbetor. Det blev rätt mycket rödbetsfrö också eftersom jag tänker gallra och äta det jag gallrar som primörer.