22 oktober 2015

Välkommen till bokbussen

I dag kunde jag inte låta bli att ta med mig kameran till biblioteket. Jag måste ju få visa vilket härligt ställe jag jobbar på. Fast jag önskar att vädret hade bjudit på klarare skyar – strålande solsken hade inte varit dumt nu när höstfärgerna är så fantastiska.


Det här är bokbussen när den står vid bibliotekets lastkaj.



Välkomna in. Vi har nästan 3 500 böcker inne i bussen samt tidningar, filmer och tv-spel.



Självklart kan vi erbjuda både trädgårdstidningar och en hylla med böcker om allt från höstlökar och tomatodling till medelhavsväxter och gräsmatteskötsel. Synd bara att vi måste lägga de stora böckerna ner. Formatet fungerar inte riktigt med bokbussens hyllsystem.



Här är barnhörnan där jag har skyltat med böcker till förmiddagsturen då vi ska besöka förskolor och skolor på landsbygden.



Så här glada är min kollega och jag när det är dags för förmiddagsfika. Vi har redan haft flera klasser inne i bussen och sorterat mängder med pek-, bilder- och kapitelböcker. I dag verkar alla vilja ha böckerna om Tsatsiki.



Efter lunchen är det dags att ge sig ut på nytt. Den här gången är det främst vuxenböcker i skylten.



Vi börjar med ett par hållplatser inne i stan innan det är dags att styra i väg ut på landet.



Kan man tänka sig – dagens andra fikarast. Man kan tro att vi inte gör annat. Den här gången har vi utsikt över en åker medan molnen stormar fram på himlen.



Vädret är inte riktigt på vår sida för plötsligt får vi stormbyar och ösregn. Tur att det är varmt och skönt inne i bussen!



Min kollega spanar ut genom fönstret för att se om någon ska våga sig ut i busvädret. Vi är riktigt imponerade av att folk faktiskt kommer på besök en kväll som den här.



Den sista av dagens nästan 150 besökare har lämnat bussen. Vi har plockat ner skyltböckerna och tänt mysbelysningen. Nu ska vi tillbaka till stan där bussen ska tillbringa natten i sitt garage. Tack och god natt bussen!