8 juni 2011

Red Bull

Åh, nu vågar jag äntligen koppla upp mig igen. Senast dygnet har telefoner, datorer, modem och teve-apparater varit urdragna. Vilken åska! Värst var det sent i går eftermiddag då det inte gick att urskilja vilka skrällar som hörde till vilka blixtar. Åskovädret var riktigt intensivt åtminstone ett par timmar − sex blixtar i minuten när det var som värst. Tur att jag älskar att titta på åska och tycker att mullrandet är mysigt. Fast i går kom det en skräll som fick till och med mig att hoppa högt.

Underbart att åskan förde med sig regn. Trädgården riktigt dryper av väta. Fast lupiner och bukettspireor har blivit tråkigt grå i förtid. Mindre roligt. Tänker klippa av alla bruna lupiner och hoppas på att fler ska vilja slå ut.

Och så till mitt egentliga ärende − Red Bull! En ny ekorre har hittat till trädgården. Den här är lika röd som Kurri var, men saknar helt tofsar på öronen. Mitt på ryggen är han näst intill brunlila. Med tanke på paketet han bär omkring på så är det ingen tvekan om att det är liten kille som nu har kommit på besök.