30 mars 2010

Reclaim the desk

Hur mycket jag än tycker om mina små plantor, så måste jag erkänna att jag längtar efter mitt skrivbord. Var ska jag annars hålla till när jag målar, gör cup cake-dekorationer eller pysslar med annat? Nej, det är hög tid för dem att flytta.

I söndags kom jag hem med ett sånt där innertält till växthuset. Tältplasten är inget vidare, men stommen tycks bra. Tanken är att den ska kläs med bubbelplast. Att sätta ut en frostvakt som ska värma hela växthuset kan jag inte riktigt med. Jag vill ju odla så naturvänligt som möjligt och då vill jag inte slösa mer energi än nödvändigt. (Fast jag har väl redan brutit mot det när jag började förodla under lysrör så tidigt.)

Ska försöka få upp tältet i kväll. För att hindra kylan underifrån ska jag lägga tjocka frigolitskivor på golvet. De blev över när vi isolerade ”slussen” mellan huset och kattgården.

Växterna får dock inte gå ut riktigt än. Vill se hur temperaturen sköter sig först – helst utan frostvakt. Hoppas att odlingstunnelns lysrör och värmematta ska ge tillräckligt med värme för att skydda plantorna kyliga nätter. Och blir det riktigt kallt kan de ju få en filt.