4 februari 2016

Efterlängtad post


Min citronlime har fått spinn. Jag avskyr spinn! Värsta ohyran som finns så här års när mörkret har varat på tok för länge och inomhusluften är torr. Dessutom är jag extra rädd om den här plantan eftersom jag har sått den från ett frö som jag fick med mig hem från Costa Rica för två år sedan.

Jag har duschat det lilla trädet och försökt att skapa en sval ångbastu till det i badkaret i väntan på att rovspinnkvalstren jag beställde för över en vecka sedan skulle dyka upp. Det var ju så perfekt med några dagars plusgrader – precis vad som krävs för att de små ska klara en resa med posten.

Men tror ni inte att posten slarvade bort försändelsen. De små skulle ha anlänt den 27 januari och kom först i går. Till råga på allt så ska rovspinnkvalstren inte klara sig längre än max ett par dygn efter att de har levererats, så vida de inte får ett fuktigt klimat att bo i, lagom temperatur och spinnkvalster att mumsa på.

Men min 500 kvalster starka armé verkar bestå av riktiga kämpar, för den levde. Jag hällde ut lite granulat på ett vitt papper och fick genast syn på små gulröda prickar som ivrigt rusade i väg åt var sitt håll. Hoppas nu att de hittar all ohyra och får sig en riktig festmåltid.