4 juli 2010

Fridfull morgon

Så härligt det är att vara uppe före make, grannar, gräsklippare och röjsågar. Bara jag, bofiken, lärkan och duvorna. Och svalkan som var för en stund sedan. Nu har solen blivit lite för varm, så nu blir det nog skugga resten av dagen.

Har planterat myskmadran som jag fick häromdagen. Den sitter kring min klematis Königkind. Är lite orolig för klematisen. Den kom ner i jorden först för ett par dagar sedan och ser lite sliten ut. Men jag har klippt bort allt det fula, vattnat rejält och lagt sand kring halsen. Hoppas att den ska ta sig och vilja växa trots den dåliga starten här i trädgården.

Flygande riddare

Jag hittade en kraschad fladdermus i gruset i går kväll. Den lilla stackaren var alldeles utmattad och orkade inte flyga längre än till gräset. Min räddningsaktion var inte särskilt populär till att börja med. Fladdermusen knirkade, knäppte och visade alla sina sylvassa små bissingar.

Men den verkade rätt nöjd när jag lyfte upp den till fladdermusborgen. Den försvann i alla fall genast upp i mörkret. Hopppas den hämtar alla sina vänner och flyttar in för gott. Bättre myggjagare finns inte. Och så vore det trevligt med lite gratis fladdermusgödsel till min klematis "Rouge Cardinal" som växter under borgen.