27 april 2019

Äntligen – en regnskur!


Usch, så trött jag är på torkan! Bilden tog jag för ett år sedan när jag ännu inte visste hur torr sommaren 2018 skulle bli. Så här grönskande är trädgården definitivt inte nu. Till och med vitsipporna i dungen är bruna i kanten.

I måndags var vi i jaktstugan med vänner och passade på att besöka en glassrestaurang på vägen hem. Samtidigt började det brinna i skogen på grannmarken. Vi stannade på en kopp te hos vännerna och tittade på röken från deras terrass. Ett dygn senare var branden under kontroll.

Ytterligare ett dygn senare började det blåsa. Militären bistod med helikoptrar som kunde vattenbomba och gårdar fick förhållningsorder om att vara beredda på att snabbt kunna evakuera så väl kor och hästar som människor. Tack och lov behövde ingen evakueras och branden ska åter vara under kontroll sedan snart ett par dygn.

Att höra regnet börja smattra mot taket i eftermiddag kändes alldeles ljuvligt. Gräsmattan är ju redan gul och jag har låtit bli att så på friland. Det känns inte som någon idé förrän vi får en ordentlig blöta. Jag hoppas att den kommer!