16 april 2010

Jag blir så inspirerad

Jag har läst och läst och läst. Och skyndat mig att snurra pappers-
krukor till mina purjolöksfrön. Det är Lena Israelssons nya bok ”Grönsaks-
odling – enkelt, ekologiskt & gott” som jag haft svårt att släppa. Den låg på skrivbordet när jag kom till jobbet i går. Åh så mycket intressant.

Egentligen hade jag inte trott så mycket på boken. I somras köpte jag hennes maffiga bibel ”Handbok för köksträdgården”. Den har verkligen allt, känns det som.

Men, den nya boken är inte alls dum. Den är inte bara lättare att hålla, den är pedagogisk och innehåller dessutom massor av ”så gör du steg för steg”. Älskar de små rutorna med såfakta och alla tips som finns här och där. Att boken är knökafull med bilder gör inte saken sämre.

Och vilken fart jag fick med purjolöken. Jag har tänkt så purjofrön hur länge som helst, men skjutit upp och skjutit upp. I förrgår lade jag ett antal frön i blöt, så det var på gång. Faktiskt. Men när jag såg i boken att de skulle vara sådda för länge sedan blev det full fart. Vi får väl se hur det går. Enligt Lena Israelsson är det bäst att köpa färdiga plantor när det gäller just purjolök, men jag vill själv. Kanske lyckas jag få några tunna små lökar i alla fall.