4 oktober 2015

Nu är det förkylt


I dag beundrar jag trädgården från insidan. Vaknade med en brännmanet i halsen tidigt tidigt på lördagsmorgonen och har tillbringat större delen av helgen i sängen och soffan vinterträdgården. Bälgar i mig honungsvatten med skivad ingefära.

I går läste jag en bok och sov nästan hela dagen. En liten stund satt jag ute i solen och tittade på när maken tömde rabarberlandet och klippte ner överblommade stockrosor, liljor och solhattar. Även de fulaste solrosorna åkte med.

I dag fortsätter jag att läsa bok, men passar även på att skriva och illustrera månadens Lindas täppa. Dessutom bläddrar jag i John Seymours ”Självhushållning”. Oj, vilken fantastisk bok det är – så intressant och snygg. Undertiteln känns mycket talande ”En handbok för realister och drömmare”.

Jo, jag är realistisk nog att inse att jag aldrig kommer att komma i närheten av någon självhushållning, men det är verkligen trevligt att drömma sig bort till en egen liten gård med ekologiskt odlade grönsaker och lyckliga djur som bökar i jorden och slukar så väl insekter som sniglar.