1 september 2013

En dröm som går i uppfyllelse

I morse såg rabatten kring terrassen ut så här. Några växter finns kvar, men de flesta är utlokaliserade till pallkragarna där jag har hunnit skörda färdigt. Under grävningen hittade jag mängder med självsådda solhattar och de är nu uppkrukade i väntan på de två nya rabatter som ska ersätta den här.

Det är nämligen så att vi ska bygga en vinterträdgård på 30 kvadratmeter och som ska ersätta den nuvarande terrassen. Vi fick bygglovet i onsdags och i dag började arbetet så smått. Jag vet knappt till mig av förväntan. Tänk att sitta där inne soliga vinterdagar när snön ligger vit eller i full snöstorm.

Vinterträdgården ska ha golvvärme. Troligtvis installerar vi även en braskamin av något slag. Och på var sida ska det bli terrasser som tillsammans på ett ungefär kommer att motsvara ytan på den terrass vi har i dag samt rabatter.

Tänk så tidigt jag kommer att kunna börja med uppdrivningen av småplantor och så smidigt det blir med övervintring av passionsfrukt, citrusträd och blyblomma. Och så ska jag förverkliga drömmen om ett alldeles eget fikonträd.

Fint besök

I går kväll hade vi besök av Lennart och Inger som driver plantskolan uppåt skogen. En jättetrevlig kväll. Och så fina blommor och kronärtskockor vi fick. Har bara odlat kronärtskockor för blommornas skull, så det ska bli roligt att smaka. Får nog bli till kvällen. Dahliorna är gigantiska. Fick också en vacker morotsmarmelad som Inger hade kokat, så den måste också smakas. Nu ska jag ut och flytta perenner.