18 maj 2010

Jagad av broccoli

Panikslagen. Nej, det är inte riktigt rätt uttryckt. Matt, är nog bättre. Så har jag känt mig i kväll när jag har suttit på en stol och bara sett mig omkring inne i växthuset. Så många plantor. Och så lång tid kvar tills frostrisken är över.

Det går bara inte. Bönorna kliver snart ur sina krukor och ringlar sig runt halsen på mig. I natt drömde jag mardrömmar om broccoli.

På något sätt måste jag få ut allt ur växthuset, få upp linor till skuggväv, plantera tomater och gurkor i hoar och trycka in allt som inte klarar sig ute riktigt än. Frågan är bara – var i hela friden ska jag börja?

Melon N° 5

Min parfymmelon har börjat blomma. Känns lite tidigt med tanke på att plantan inte är särskilt stor. Men det är bara hanblommor, så det gör inte så mycket. Ska bli så spännande att se om jag lyckas få den att sätta frukt när honblommorna kommer och att se hur frukterna blir. Framför allt är jag nyfiken på doften.

Om jag har förstått det rätt stoppade det brittiska hovfolket parfymmeloner i fickorna på 1700-talet för att lukta gott, eller kanske snarare för att dölja vissa odörer. Därav melonens namn: Queen Anne's Pocket Melon.