Så här blev muffinsen som jag skrev om i går. Det är mitt bästa recept. Jag har fått det av en barndomskompis som jag hittade på nytt när jag flyttade till landet. Hon bor nästan på landet hon också, fast på andra sidan byn. Det fantastiska är att muffinsen inte innehåller bakpulver, men fluffar upp ändå.
Första gången gjorde jag sockerkaka av smeten och lade äpplen ovanpå, eftersom jag hade fått en hel korg med Ingrid Marie av en snäll kollega. Lite kanel och pärlsocker blev det också.
Nu har favoriten blivit hallon och choklad. I sommar hoppas jag få göra dem med egna hallon. Jag har velat ha en hallonbuske ända sedan vi flyttade hit. Visserligen är dungen utanför tomten full av vildhallonstår, men jag gillar de där stora, söta trädgårdshallonen. Någon som har tips på en bra sort?
Här är receptet på Louises muffins:
Smält 150 gram smör.
Vispa 3 ägg och 3 dl socker i minst fem minuter.
Blanda ner 3 dl mjöl och sedan smöret.
Häll i en smörad och bröad form med löstagbar kant eller i stora muffinsformar.
Strö över frysta några hallon, lite choklad och strösocker.
Grädda i varmluftsugn: 175 grader i 45 minuter om du gör sockerkaksvarianten. För stora muffins brukar det ta 20 minuter.
13 januari 2013
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)