![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYaFn6wPZ-9MyACew8vhzcsdKeclyZMUmoSc3VZ-3Q1ho87eqFBXzK-q-caQz2E1zusUeCoJKsPKF4cV5MHAxQLeIrpBE2NDG33HSeGGph33lvu_cgbPeqUQeF_Z-56D5Xm25S-Z9UNuKL/s400/kanderade+blommor+och+lukt%25C3%25A4rter+2.jpg)
Det här behövs:
Lätt uppvispad äggvita.
Strösocker – jag mortlade sockret för att få lite finare struktur.
En mjuk pensel – jag använde en akvarellpensel.
Pensla blommorna med äggvitan. Var noga så att hela ytan täcks. Ställ blomman upp och ner i sockret och tryck till en aning. Strö socker över blommans baksida.
Jag torkade blommorna på lägsta temperatur i min varmluftstork. Men det ska fungera lika bra i en vanlig ugn. Temperaturen ska ligga kring 40 grader och luckan ska stå på glänt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikJt057-VQrcdtNNHSBlpDvedWVs3cNNvt-uaoHecANU66hP8yrAnXTwfKSVJZ5n-X_lNfNkemk3rquE0EVg2oj-mq2JW5JFKgaVMzz2jiffH31_5cFQTElI4mfz8-Ko0Uws8bNRfvRtpQ/s400/kanderade+blommor.jpg)