25 februari 2010

I paradiset

Vilket ställe. Sådan lyx! Funderar allvarligt på att bränna passet – då måste de ju behålla mig.


I dag har jag legat i skuggan på hotellets spa. Två meter från jacuzzin. Skugga, sol som strilar in genom vasstaket och svalkade vind. Ljuvligt.

Och så har hittat hotellets plantskola. Här är det avsågade vattenflaskor som gäller till sticklingarna.Cesario är en av dem som jobbar med hotellanläggningens trädgård.

Själv har jag pillat frön ur ananasen på frukostbuffén och länsat hotellets buskar på fröskidor. Inte en aning om vad det är för blommor, men vackra är de. Kanske kan fungera som krukväxter hemma. Ska försöka få dem att gro i växthuset i sommar.
I övrigt växer det inte mycket här. Några suckulenter som kravlar sig fram över sanden. Ön är i princip en gigantisk sanddyna med lite berg här och där. Från luften ser marken ut som halsen på en riktigt gammal sköldpadda.

På tal om djur, så har jag fått en kompis. Kallar henne för Konrad – visste inte att det var en hon förrän jag upptäckte hennes ursöta små kattungar. De tillhör hotellet och håller mest till på en undanskymd gräsplätt innanför rabatten där vi bor. Helt okej att gosa med – är både vaccinerade och avmaskade.