31 januari 2010

Nu längtar jag verkligen!

I eftermiddags fick jag se planteringsbordet. Jag hade föreställt mig det i fantasin, men inte ens där var det så likt ritningen som det Klas har gjort. Tänk när det står där i växthuset – fullt med jord, fröer och små krukor.

Nu ska sex små metallpytsar sänkas ner i den övre skivan och en stång att hänga grejer på skruvas dit. Några krokar på sidorna blir det också.

Fast igen ho. Jag gillar skivan som den är – känns nästan som helgerån att såga hål i den.

Så spännande!

I dag ska jag få se planteringsbänken. Den är inte klar än, men i går skaffade vi de sista sakerna som behövs för att få den färdig. Åh, tänkt när jag får stå där ute i växthuset och känna vårsolen värma genom glaset. Kan knappt bärga mig!

Amaryllisen fröar av sig

Min miniamaryllis är inte överblommad. De första blommorna som kom har visserligen gjort sitt, men nu kommer tre nya stänglar. Lite sent kanske ...

De gamla stänglarn har fått sitta kvar och på en av dem har det börjat svälla tre frökapslar. Är nyfiken på om jag kommer att kunna ta frö från amaryllisen.

Någon som vet när de ska tas? Om växten försvagas när jag låter frökapslarna vara kvar? Och om det går att så amaryllis genom att sätta frö från kapslarna?