26 februari 2014

Kära blogg

Jag är så tacksam för min blogg och för allt den har bidragit till. I sommar är det fem år sedan jag började. Maken och jag hade fått bidrag till ett växthus i julklapp av mina föräldrar och i maj det året stod det färdigt. Den försommaren anlade vi även sparrislanden, men annars odlade jag främst i växthuset samt i den gamla sandlådan som de förra ägarna lämnade kvar. 

Jag var jättestolt över min physalis ända tills någon poängterade att det faktiskt var blommande ruccola. Jag skördade min första gurka och odlade så mycket solrosor att grannens sjöutsikt försvann. Dessutom köpte vi en silltunna och en näckros med algblomning och rikets mest full-
belagda barn-
kammare för mygglarver som följd. Gästerna höll för näsan.Men mycket gick bra också och jag fick finfina tomater. Jag virkade hängmattor till mina tre meloner och var så stolt när jag skördade den första. De andra två fick hänga kvar lite för länge och blev oätliga när de näst intill exploderade. Den första var dock väldigt god.

När jag startade bloggen var det egentligen för att jag ville testa att blogga och för att ha en odlingsdagbok. Jag hoppades att jag genom bloggen kanske skulle få ett och annat tips när jag körde fast och inte visste vad jag skulle göra.

Det blev så mycket mer än så. Jag har lärt mig så mycket – både om odling och om fotografering. Jag har fått en egen trädgårdssida i tidningen och bäst av allt – trädgårdsvänner att dela händelser, glädje och bekymmer med, som kan ge råd när något inte vill sig och som gärna byter spännande fröer och plantor.

Så tack kära blogg! Tack för att du gjorde mitt trädgårdsintresse så mycket större.

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"? 

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är ”Surt”.