18 maj 2014

En underbar trädgårdsdag

Vilken härlig trädgårdsdag! Alldeles perfekt väder – näst intill vindstilla och molnslöjor som dämpade solen. Så skönt!

Maken och jag planterade om citrusträden i snygga krukor som vi köpte i går. Sedan fortsatte jag att plantera om chilisar, pelargoner och några tomater. Det är första gången jag har använt kompoststationen så som den är tänkt och det var så perfekt – ett lagom högt arbetsbord precis intill kompost och champinjonjord. Jag kan skvätta och balta precis hur mycket jag vill.

Under dagen blev det dessutom flera avbrott för kruktvätt – det är otroligt så många krukor det blir. När jag gick i väg för min fjärde omgång fick jag plötsligt se att maken hade hittat dit med några krukor han hade tömt och som jag hade tänkt tvätta. Underbart! Han rensade dessutom den gamla sandlådan som ska bli jordgubbsland och flyttade på en ställning som vår vita klematis behöver för att kunna klättra.

Jag planterade några perenner i rabatten och fortsatte sedan att greja inne i vinterträdgården där en hel del behövde ses över. I och med dagens omplanteringar så har många växter flyttat därifrån till växthuset. Så skönt! Är så trött på de dagliga 25-30 litrarna vatten som växterna där behöver. Maken som från början var rädd för en djungel såg dock lite orolig ut och frågade om det inte skulle bli för tomt. Fniss.

När allt var färdigt skördade vi rabarber och bjöd en granne på paj. Därefter hade jag tänkt läsa bok, men jag var så sugen på att fortsätta i trädgården att jag planterade några dahliaknölar som jag köpte i går samt doftliljorna som har övervintrat under min arbetsbänk i boden. Dessutom grävde jag ner potatis och gjorde ett fint arrangemang i ett bad som fåglarna inte ens ser åt.

Nu önskar jag att det vore söndag i morgon igen så att jag kan fortsätta greja i trädgården. Men, men … det får bli i morgon kväll eller en annan dag.