16 februari 2017

Vår i februari

Vilken härlig dag! Visserligen regnar det då och då, men däremellan skiner solen och det känns som vår i luften. Så underbart!


I morse såg sparrislanden ut som ett stort burr. Nu är alla döda ruskor bortdragna. Började även ansa lite i kryddlandet, trots att jag vet att jag borde behålla det vissna där ett tag till. Ska försöka komma ihåg att täcka med fiberduk som kompensation när vårsolen börjar värma på allvar. Jag har också sått en hel pallkrage full med blå bergvallmo. Lite snö ovanpå fröna vore inte dumt. Kanske borde jag gå ut och skotta över ett lager av det som finns kvar.


Det var nästan så att jag satte igång med tomatsådden och jag råkade visst peta ner frön till Vilma. Men sedan behärskade jag mig och skolade om några chilisar i stället. Det finns ingen anledning att så tomater så här tidigt. Fast jag ska ändå testa att så några småkrukor och ställa dem i växthuset. Har hört rykten om att det ska vara ett utmärkt sätt att så småningom få kraftiga och fina tomatplantor.


Och så tittar jag på fröer, läser träddgårdstidning och njuter av den fina alla hjärtans dag-buketten jag fick av maken i tisdags.