19 augusti 2010

Lite i taget

Förra året gjorde jag ett stort misstag som jag inte tänker göra om. När blommorna och plantorna vissnade ner i sina krukor ställde jag dem glatt bakom boden och tänkte: de tvättar jag senare i höst. Dumt!!! De sista krukorna tömde jag i början av den här månaden. Kan inte annat än att skaka på huvudet åt mig själv.

I år tar jag lite i taget. Jag har redan haft två stora kruktvättar. I går hade jag min andra. Tog ner amplarna med vissna penséer (japp, de har fått hänga hela sommaren - jag har klippt ner dem och fått blommor om och om igen) och lobelia, skrubbade terrakottafat rena från gröna alger, gnodde bort betong från formar och diskade förodlingskrukor. Till och med gödselkannan Tova fick sig en omgång, trots att den bara blev använd en gång (ska bli duktigare och använda den nästa år).

Och varför spara till hösten? Att blaska med vatten när det är kallt ute är ingen höjdare. Måste erkänna att det var rätt trevligt att hälla diskmedel i största murarbaljan, fylla på med ett par hinkar varmvatten och sedan stå där och diska i det allt varmare solskenet.