7 september 2014

Röj i växthus och land

Det är visst inte ofta det blir som jag tänker mig. I går försökte jag verkligen läsa min bok – men jag kunde inte släppa tanken på oleandern som borde planteras och tas in. Jag forsätter att läsa efteråt, tänkte jag.

Sedan var det kört. Efter att ha krukat upp oleandern skördade jag all rödlök och passade på att göra i ordning den pallkragen inför nästa års sådd. Sedan tog jag itu med pallkragen intill och sedan blev det ytterligare två samt nedklippning av växterna i örtkragen.

Därefter plockade jag av all mogen chili och slängde de fina plantorna – vill inte övervintra dem en gång till – det får räcka med mina fem favoriter. Efter chiliplockningen skördade jag de sista tomaterna. Det blev inte mer än någon liter och sedan var det slut. De få gröna som fanns kvar var på tok för få, så då tömde jag växthuset på tomatplantor och passade på att ta ner skuggardinerna när jag ändå var igång. Och så var det förstås ett gäng krukor som behövde diskas.

Bilden visar hur det såg ut i vinterträdgården i går kväll när skuggardinerna hade fått sig en omgång i tvättmaskinen. Nu är de hopvikta och väntar på ett nytt odlingsår.

Måste erkänna att det var väldigt skönt att få så mycket gjort i trädgården medan det ännu är varmt och skönt. Fast allra skönast var att cykla ner till vattnet, simma ett varv och tvätta av sig all jord efter att jobbet var gjort. Tänkt att det fortfarande är 18 grader där nere i viken. Det är fantastiskt!