2 november 2013

Kallt i natt?

Det har varit så varmt på sistone, men i natt blir det nog kallt. En liten varning utifall att. Här vällde plötsligt markdimma in över åkern och förde med sig en riktigt rå kyla. Jag har plockat in citronträdet och dubbelkollat så att fläkten verkligen ska sköta sig i växthuset.

Det blev en trädgårdsdag i alla fall

Nej, jag kunde inte hålla mig inomhus. Jag bakade muffins och när de var färdiga tittade solen fram. Så nu har jag tagit hand om ett 30-tal dahliaknölar, rensat bort all vissen sparris samt det ogräs som fanns i bäddarna, gjort i ordning pallkragarna där dahlior och ringblommor växte och klippt bort pionernas stänglar. Till slut tog jag mig an päronträdet och beskar det. Grenarna får ligga kvar på marken så att haren har något att kalasa på. Jag passade också på att hänga upp fågelmatarna jag köpte häromdagen. Hoppas att fåglarna snart vågar sig fram när jag inte längre härjar omkring och stör.
 
 
 
 
 
 
Som belöning för allt jobb – som i och för sig var så trevligt att det var en belöning i sig – fick jag en fantastiskt fin solnedgång att njuta av. Maken var visserligen inte så jätteimponerad när jag grabbade tag i kameran och sprang ut i trädgården barfota, men än är det ju faktiskt inte snö.


http://writingsofmaria.com/orange-you-glad-its-friday-62/

Redan klar?

Hm … antingen är det en sådan dag, eller så är det något annat. Klockan är inte ens halv elva och jag tycker redan att jag har jobbat tillräckligt i trädgården. Kanske för att det plötsligt är så gråkallt ute. Eller kanske för att jag somnade så oerhört tidigt i går kväll och var uppe med tuppen. Jag får nog värma mig inomhus en stund och gå ut igen lite senare, för det finns ju att göra.

Men i dag har i alla fall vitlöken petats ner i jorden. Jag har rensat ett land på dahlior och känner mig förskräcklig som inte tog hand om knölarna. Fast kanske att jag ångrar mig och går ut om en stund. Visserligen är det ”bara” frösådda dahlior, men knölarna var verkligen trinda som uppblåsta prinskorvar.

Jag har också noterat att rådjuren börjat nalla av min brysselkål, så om vi inte skyndar oss att bygga en bur till plantorna är det nog bäst att jag skördar och lägger dem i frysen till jul. Vill ju inte bli snuvad i år också.

Dagens hittills tristaste uppgift var att ännu en gång sopa vinlöv i växthuset. Det är nackdelen med en stor planta. Men nu har jag dragit igång kaminen där inne så det kan nog bli en mysig stund i solsängen.