13 oktober 2016

En höstkompromiss


Älgjakten är i full gång och när jag tittar ut på alla färgglada löv tvingas jag inse att jag bara har en sak att vänta: kyla, kyla och mer kyla. Det är faktiskt jätteskönt. Jag stornjuter av att hösten är här. Men så är det det där med trädgården som ska tas om hand. Det är lite som när man var liten – det är jätteroligt att dra fram alla leksaker, men inte alls lika skojigt när de ska plockas in igen …


Och så vill jag inte riktigt. Pelargonerna är så fina nu. Det känns inte alls rätt att stoppa in dem i boden. I växthuset hänger det fortfarande vindruvor, gurkor och tomater från taket.


Jag har gått och fnulat på det här i några dagar och kommit fram till att det får bli en gyllene medelväg. Eftersom mina pelargoner aldrig vilar så ska jag passa på att plantera om dem och kanske klippa ner dem lite. Jag ska även spreja dem med en blandning av vatten, såpa, t-sprit och bikarbonat utifall att någon lus ligger och väntar på att få komma in i värmen.


Pelargonerna och de andra växterna i kruka får dock stå kvar ute tills det verkar bli köldrisk på allvar. Det är ju så trevligt att komma hem och se alla blommor som fortfarande står i vacker blom.