26 juli 2010

Dagens sådder

Det är dags att så lite perenner och sånt som ska blomma nästa sommar. I dag har jag sått ampelpensén Midnight Runner, en limegul stockros, stockrosen Chater Double Mixed, aklejan Petticoat och den vita fingerborgsblomman White Spire.

Min fina kruka

Jag är lite syrak just nu. Skulle gå ut och avlägsna formen från betongkrukan – har ju väntat hela helgen på att få göra det. Och så har klåfingriga Klas redan gjort det. Utan att säga till. Missade hela alltet. Morr! Det var faktiskt min kruka. Fast han menade ju väl.

Är hur som helst väldigt nöjd med krukan. Oerhört nöjd till och med. Den blev tio gånger bättre än vad jag hade vågat hoppas på. Inte en endaste cellulit i sikte. Här ska det massproduceras – i alla fall i liten skala. Vill ha flera stycken på rad. Nu är det bara att fylla med jord. 65 liter ska det gå i.

Så gjorde jag

Rostade rötter

Det är inte så dumt att dra upp några morötter och rödbetor när det börjar närma sig middag. När skalet är borta, är det bara att fortsätta skala tunna flisor rakt ner på ett bakplåtspapper. Smula över lite flingsalt och speja med olivolja.

Efter en kort stund i ugnen är det bara att lägga upp, klippa över lite gräslök, persilja och kungsmynta. Hur gott som helst till grillat kött och färskpotatis.