9 juli 2010

Blommor till mig

Jag har blivit 37 år i dag. Det känns lite märkligt, eftersom jag redan har varit det i ett par år.

– Men lilla gumman, du är ju bara 35, sa mamma i april förra året när vi promenerade till vitsippsbacken och jag började prata om hur nära 40 jag var. Hade av någon anledning fått för mig att jag var 37 år. Kanske för att så många vänner skulle fylla 40.

Sedan dess har jag fortsatt att tänka på mig själv som 37 år. Har ingen som helst känsla av att ha varit 35. Eller 36. Börjar bli väldigt trött på att säga att jag är 37. Det är nästan så att jag önskar mig åldern 38 i stället.

Men jag har fått fina blommor av Klas. Och trevliga grattishälsningar med uppmuntrande tillrop om mina odlingar. Det gläder mig. Och i morgon ska jag fira ”på riktigt” tillsammans med min och Klas familj.

De enda som inte är riktigt glada är tomaterna inne i växthuset. De skulle ha blivit gödslade tidigare i veckan. Men, jag lär ju inte kunna låta bli att valla runt på släkten i trädgården när den kommer och hur kul är det med ett växthus som luktar hönsgödsel? Har dock pratat snällt med tomaterna och lovat att de ska få sitt gottgott, senast på söndag förmiddag.

Som ett bokmärke

Det doftar alldeles, alldeles underbart i trädgården just nu. I synnerhet kring terrassen där vi har våra rosor.

Förra året planterade vi en honungsros och Alba Maiden Blush. I vår har vi kompletterat med Trokia, Louise Odier och Karen Blixen. Den sistnämnda har inte kommit igång med blomningen än. Men de andra har slagit ut i veckan och får trädgården att se riktigt så där bokmärkesromantisk ut.

Rosa Helenae Lykkefund

Alba Maiden Blush

Troika

Louise Odier

Aklejor runt magnolian

Jag är så nöjd med magnolian jag köpte. Och med rabatten maken och jag hjälptes åt att gräva under midsommar-
helgen.

Det blir nog inte så många blommor i år och aklejorna är nästan överblommade. Men det gör inte så mycket. Tycker att rabatten är fin i alla fall och ser fram emot att få invänta blomsterprakten nästa försommar.