![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDFfM2zg1FBzJknPn6xTIJrsQtXKX2JNz8U8jyXOUrtxwrkA_2i4NZKDnWCFayFfFtR_DwzqxpU_5rGwVkeGqEqazQt_SrBUP_28QRASbjdp48sV4s956RT3lCIHlIFxzqGiSaIHK3GSSO/s400/15+juli+2016+Sk%25C3%25B6rdar+och+lagar+dolma+1.jpg)
I morgon ska vi och ett par grannar ha dolm-knytis. De ska göra en rå asiatisk variant och jag har ägnat morgonen åt att skörda mangold och vinblad samt blanda en färs som jag tror kan bli god.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYIFJjPQ-8_JBar0JSdPNAhX1GsPE9_DapJLscub4FSPPzE6MYJ3wE22fO76c-It3JGkcEBAoejMMdl35tsNBfD4YYWNr2lhnqRBUtlePGIoDUuHi2l_YvaL2PVO7QLRyKgceVwbMJvKL8/s400/15+juli+2016+Sk%25C3%25B6rdar+och+lagar+dolma+2.jpg)
Det doftar i alla fall ljuvligt nu när dolmarna kokar på spisen. Nötfärs, grötris, lök, vitlök, fetaost, slätbladig persilja, mynta och lite chili. Hoppas att det smakar minst lika gott som det doftar.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg12ejlZJxeC3w9smlk3hStLMar346tjsWfKed7AQHAc5FLdS7tLH7i2sk54Thh9DSsZGRI9TqaiS7JVxWOpYp5CX5MiMBBtVGJfvNe6f9gjeNM38jxYinZVoiflKkUkvAwpcWIhTw07NxD/s400/15+juli+2016+Sk%25C3%25B6rdar+och+lagar+dolma+3.jpg)
Tror faktiskt att jag ska tjuvstarta lite till lunchen i dag och fylla en paprika från växthuset med lite av den färs som blev över. Det är hög tid för skörd.