9 maj 2015

Mer blommor och grönt

Dagen började med ett besök hos plantskolan i skogen. Det var så härligt att gå i havet av blommor och insupa den fantastiska doften. Jag fick med mig ett den här fina mårbackapelargonen (någon som vet vad den heter? Plantskolan påstod i alla fall att det var en mårbackasort även om det mer ser ut som en rosenknoppspelargon), en heliotrop, en lobeliaampel och en söt fuchsia vid namn ernie.

På vägen hem tittade vi in hos en kompis. Efter att ha gosat en bra stund med hennes kaninungar fick jag med mig några plantor vita smultron hem.

I eftermiddag fick vår Nero komma ut i voljären för första gången den här säsongen. Jag jag satt ut purjolök i landet och grävt ner smultronplantorna. Dessutom har de köpta växterna fått nya krukor, ogräs har rensats och årets första flugsnappare har siktats. Tyvärr upptäckte jag att en av mina pioner har drabbats av piongråmögel. Måste ta itu med det i morgon och vädret tillåter.

I kväll blir det favorit i repris från i torsdags. Grillat med sparris och ramslökssmör. Mmm … hoppas bara att vi hinner innan regnet. Dagen har varit solig och vindstilla, men nu börjar det se riktigt mörkt ut i kanterna.