9 november 2014

Fågelbesök och morotssådd

I morse vinglade jag i väg till toaletten och lämnade dörren öppen. Trodde att jag hade fått ludd i ögat när jag såg något svart flaxa förbi i hallen och bestämde mig för att det definitivt är dags att ringa till optikern och kolla hur det egentligen står till med synen. Men så fick jag se skuggan på nytt och hörde ljudet av flaxande vingar.

Nix. Inget fel på mina morgontrötta ögon, för det var en talgoxe som irrade omkring mellan vardagsrum, kök och teverum. Maken såg halvdöd ut, men vaknade väldigt snabbt när han förstod att vi hade oväntat besök.

Till slut fick jag ut fågeln och av spåren att döma hade den krupit in genom springan i sovrumsfönstret för att få värma sig en stund. Jag ville inte stressa den lille, så det blev ingen bild.

Däremot hörde jag en rejäl duns när jag sådde morötter och hittade den här pippin på stenläggningen nedanför växthuset. Den fick ligga bredvid mig i solen medan jag fortsatte att så white satin, amsterdam forcing, purple haze, paris market, nantes, deep purple, rainbow och sugarsnax. Efter att ha fått värma sig i en sliten handduk i tjugo minuter flög den vidare som om ingenting hade hänt.