4 mars 2010

Lat eller smart?

I kväll sådde jag blomman för dagen-fröerna Heavenly Blue som legat i blöt sedan i går. Gjorde på två olika sätt.

Hälften av fröerna stoppade jag ner i tidningskrukor med sandblandad såjord. Ända tills i går kväll innehöll de små stockrosor. Jag kramade krukorna för att luckra upp sanden – stockrosornas rötterna är lättare att få med upp på det sättet. Det kanske är helt fel, men när jag upptäckte hur lucker jorden i krukorna verkade, bestämde jag mig för att vara lat och stoppa ner de nya fröerna där. Blomman för dagens fröer gror ju så snabbt att de kommer att behöva skolas om rätt snart. Om ett par veckor, kanske. Ska bli spännande att se om det fungerar. Kan inte komma på någon anledning till att det inte skulle fungera.

De resterande fröna satte jag direkt i omskolningskrukor. Efter att ha fyllt dem med blomjord, gjorde jag fördjupningar i mitten och hällde i såjord blandad med vermikulit.

Smart eller lat? Det är frågan. Ska bli intressant att se om jag kan upptäcka någon skillnad när det börjar grönska i krukorna.

Söndag 7 mars 2010:
De har bråttom upp, både i de begagnade tidningskrukorna och i omskolningkrukorna. Kanske att de har kommt lite längre i de gröna krukorna - å andra sidan har de stått rakt under lysröret, medan de andra har stått en aning mörkare.