26 februari 2011

Jamaican Bell

I somras fick jag en dum idé. Jag skulle göra bonsai av min chili Jamaican Bell. Jag klippte ner stackaren och virade ståltråd runt grenarna för att de skulle börja forma sig. Efter ett tag insåg att jag tålamodet som krävs av en bonsaiodlare nog inte riktigt finns hos mig. Så jag befriade det lilla trädet ifrån ståltråd och lät det börja växa igen. Ser fram emot nya röda frukter i skojiga former. Det blir tredje säsongen för ”plantan”. Undra hur länge den kan leva? Och om den behöver en större kruka än murarhinken på 20 liter som den bor i?
Åh, vilken bra start på helgen! Snälla Sabina på ”Trädgården i fokus” har gett mig Liebster Blog Award med motiveringen: ”Växthusliv är en blogg som jag helst inte missar ett endaste inlägg från. Linda skiver alltid något läsvärt! Hon är en stor inspirationskälla, när jag fotar, hon kan sin kamera!”

Klart jag inte kan bli annat än jätteglad!!!

Utmärkelsen delas ut till bloggar med färre än hundra följare. Den som får utmärkelsen får ge den vidare till mellan tre och fem av sina favoritbloggar.

Reglerna finns att läsa här.

Själv vill jag ge utmärkelsen till Helen som har bloggen Tankar om och från min trädgård och då inte bara för att hon var så sagolikt vänlig och skickade bergvallmofröer till mig och som nu gror ute i boden. Hos Helen lär jag mig massor om sådder. Bloggen är perfekt som handbok! Jag blir alltid lika inspirerad när jag läser inläggen.

Jag vet inte alls hur många som följer Ulla Hasselmarks blogg Trädgårdslandet. Det framgår inte. Men henne vill jag väldigt gärna ge utmärkelsen till. Jag älskar hennes inlägg och blir oftast vansinnigt inspirerad av bilderna. Ulla vet precis hur ljuset ska utnyttjas. Dessutom har jag alltid fått kloka svar när jag har bett om tips och råd.

Jag tycker också att Janne på Chili & Garlic är väl värd en utmärkelse. Han har fått mig att vilja odla chili, trots att jag inte ens gillar stark mat. Han uppmuntrar och kommer med smarta tips. Och inte minst – bloggen är jättespännande!

Och så måste jag få ge en utmärkelse till Fundera grönt. Vilka bilder!!! Här ligger jag ordentligt i lä. Jag bara njuter och hoppas att fler bilder ska läggas ut riktigt riktigt snart!