28 mars 2014

Måttfull? Jag!?!

Måttfullhet! Blev alldeles full i skratt när jag såg att måttfullhet är temat i den här veckans Blommig fredag. För vilken blomstertok och trädgårdsbloggare är måttfull? För de flesta är det ju fullt ös och sedan står man där med på tok för många plantor som vänner, bekanta och arbetskamrater blir glada för.

Eller!?!

Så är det i alla fall för mig.

Fast i år har jag ju försökt att begränsa min tomatodling till betydligt färre plantor än vad jag egentligen vill, så lite mer åt det måttfulla hållet har jag kanske förflyttat mig. Eller nja. Upptäcker jag något fint så kastar jag mig oftast över det utan att hjärnan hänger med. ”Ju mer, desto bättre” är nog min filosofi i trädgården – trots att vi har det så sparsmakat inne i huset (den snart översvämmade vinterträdgården som för just nu tjänstgör som uppdrivningsväxthus räknas för tillfället inte).

Fast lite besvärligt blir det och de senaste dagarna har jag blängt på pelargoner och blomman för dagen bara för att de har kommit på tok för långt och redan blommar för fullt trots att den frostfria årstiden är långt ifrån förbi.

Nåja, det går alltid att så mer och det är inte alls dumt att sätta en blomman för dagen i en kruka och låta den klättra i en båge. Det blir i alla fall jag glad av!

http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2014/03/motsats-till-frosseri.html