2 oktober 2014

Underbara färgprakt

Malva och sommarens enda aster – pavlova salmon rose.
Jag älskar färg. Ju mer, desto bättre. Att det blir rosa i dag beror på att det var den första färgen jag tänkte på. Men jag tycker nästan ännu mer om rött. I alla fall när jag ska klä mig. I rabatten är det dock mycket rosa. Och vitt. Rosa och rött ihop är en favorit – särskilt när nyanserna stämmer väl överens. I sommar ska det bli snittblomsrabatt i den gamla sandlådan – den kommer att gå i just rosa, rött och vitt. Ser mycket fram emot de buketterna.

Fuchsian nicis findling.

Dahlia från eget frö.

Zinnia med prinsesskrona.

Pionvallmo.

 
http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2014/10/det-var-det-dar-med-farger.html

Sista sommardagen

Jag vet givetvis att sommaren tog slut för en månad sedan. I alla fall ”tekniskt” sett om man går efter årets traditionella indelning. Men i går var det alldeles fantastiskt här hos mig.

Morgonen började visserligen med ett par minusgrader och is på fågelbaden samt en sval men solig vinterträdgård, men framåt lunch blev det rena sommarvärmen – i alla fall i lä.

Jag tog årets sista bad. Det blev tre dyk under ytan och när jag tittade på termometern så visade den elva och en halv grad. Det får nog bli min gräns i år.

Väl hemma igen så kunde jag inte låta bli att släpa ut en soffa. Sedan tillbringade jag fyra härliga timmar där i solen medan bin surrade omkring mig, fåglar åt på solrosen i rabatten och stockrosorna ansträngde sig för att bidra till sommarchimären.