4 januari 2015

Sätter potatis och funderar på tomater

Det är som att nyårsdagen är startskottet för vårens aktiviteter. Maken hämtade ved i skogen i går och åkte nyss tillbaka med motorsåg och förstärkta stövlar och byxor. Han lovade att använda hjälm. Han tänker visst åka dit i morgon också. Misstänker att han bra gärna hade blivit skogsarbetare.

För mig är det förstås sådderna. I går tog de sista ekologiska amandinepotatisarna ur kylskålet och hoppas att de ska vilja gro. Tänker att det skulle vara möjligt att få färskpotatis i vår om jag har dem i en stor kruka i vinterträdgården. Jag är dessutom jättesugen på att så bara något tomatfrö, fast jag vet att jag inte borde. Men en sort kan väl inte skada? Jag har redan gjort två fröbeställningar nästan helt enligt min plan och ska göra en till i dag. Då blir det bland annat minipaprika och de fröerna behöver jag ju få ner i jorden så snart som möjligt.

Men innan jag öppnar fröpärmarna ska det bli promenad med grannen på andra sidan skogen och hennes föl Bellman. Lite frisk luft behöver man ju trots att det är kallt och blåser snålt – solen skiner ju faktiskt i dag också!