25 juli 2012

Och nu blir det svalare :)

Yes, jag kom på en lösning. Och nu sjunker temperaturen i växthuset! Härligt. Nu kan jag lata mig i fred under terrassmarkisen och läsa på om operan jag ska på i kväll. Jag är glad. Tomaterna är glada. Och vindruvorna är ännu gladare. Perfekt.

Temperaturen stiiiiger!

Sådana här dagar önskar jag att jag hade en markis att rulla ut över hela växthuset. Det är inte lätt att hålla temperaturen under 30 grader, men jag försöker. Har redan spolat golvet ett par gånger och även duschat växterna ordentligt. Dessutom har jag hängt upp en stor filt vid ingången för att dämpa det värsta solgasset – dock inte längre ner än att den lilla vind som är kommer åt att svalka en aning. Tur att nästan hela taket är täckt av vinrankornas blad!

Sista omgången gödsel?

Så här års är jag rätt lat när det gäller trädgård. Det är ju sådd och omskolning jag främst gillar. Förvaltning är kanske inte riktigt min grej. Därför känner jag mig lite extra duktig nu när jag faktiskt har gett mina tomater och gurkor och chiliplantor en sista omgång med champinjonjord. Kanske behöver de mer senare, men nu får det inte plats mer i hoar och krukor. Ska bli spännande att se hur det påverkar plantorna. Hittills har det växt som bara den och jag gissar att det beror på att jag i år varit extra ordentlig med att lägga på ny, näringsrik jord med några veckors mellanrum.