27 december 2014

Sol sol strålande sol

Dagen blev så fantastiskt fin att jag inte kunde låta bli att packa solsängen full med filtar och kudde. Tre timmar solterapi i lä till ljudet av takdropp – underbart. Grannen på andra sidan skogen red förbi och pratade en stund innan hon satte av i full galopp ner mot vattnet. En annan granne gjorde ett skidspår och nu ska de närmaste grannarna bada bastu och rulla sig i snön. Vilken tur att jag sitter på första parkett här i vinterträdgården. Skickade ett sms och meddelade att jag bänkar mig så snart popcornen är poppade.

Grannarna tyckte nog att det där med popcorn var en bra idé, eftersom de via sms meddelade att vi gärna fick överta bastun. Det blev en varm stund och ett par finfina, men rysligt kalla änglar i snön. Nu, strax före nio, har temperaturen ute sjunkit till 17 minusgrader.

Äntligen snö!

Vilken fantastisk överraskning att vakna till ett alldeles fluffigt och skimrande vinterlandskap! Det är så här julen skulle ha sett ut. Husets både ornitologer (katten och jag) njuter i stora drag och kommer nog att sitta som klistrade framför fågelbordet större delen av dagen. I går såg jag mitt livs första svartmes och den vill jag gärna se igen. Det skulle också vara roligt att få haren som har varit här och ätit i natt och som endast lämnade spår i snön efter sig. Just nu är det nio minus ute, så snön blir nog kvar. Förhoppningsvis kommer det ännu mer.