25 mars 2013

På tok för många tomater


Jaha, någon som tror att jag inte har lyckats samla på mig för många olika sorters tomatfröer i år?

Det har jag.

Om jag endast odlar tomater i växthuset så kan det nästan gå att klämma in alla sorterna. Fast då måste jag möblera om. Och det vill jag egentligen inte. Dessutom vore det ju bra om paprikorna får plats. Gurkorna och tomatillon får helt enkelt klara sig bäst de kan utomhus och melonen får jag nog strunta i.

Nya sorter som ska testas är: Brandywine, Cream Sausage, Green Grape, Kumoto, Lemon tree, Mei Wei, Oxheart, Red Pear, Principe Borghese, Selandia, Sweet olive och Tomatoberry.

Dessutom har jag min övervintrade gula plommontomat, delikatesstomten som jag tog fröer från i somras, en god tomat jag snodde fröer från i Mexiko samt frö som jag har fått. Den tomaten har inte heller något namn.

Och så de gamla favoriterna: Gardener's Delight, Golden Sunrise, Green Zebra, Incas, Red Pearl, Sun Belle, Sungold, Sunstream, Vildtomat, Whippersnapper, Yellow peareshaped och Supersweet 100.

Sådde alla utom Whippersnapper i går. Den sådde jag för någon månad sedan.

Undrar om någon av sorterna kan tänka sig att bo utomhus (tacksam för tips). Jag får helt enkelt sparka ut några sorter och hoppas på en lång och varm sommar.