29 juni 2015

En helg i trädgården

Så underbart skönt det är att äntligen ha semester! En enda lång onsdag i fem veckor. Jag njuter och i dag ska jag nog ta det väldigt lugnt och inte göra många knop alls.

Jag måste medge att jag är lite ledbruten. Helgen har ägnats åt trädgården och det känns i kroppen. Maken har satt upp snigelstaket och jag har rensat och kantskurit rabatter, pyntat och planterat.

 
Den här rabatten var full av risiga rosa löjtnantshjärtan och försvarliga mängder ogräs. Perennerna klippte jag ner och resten rensades bort. Jag passade också på att rensa bort alla överblommande vallmostänglar bland liljorna. Nu har remsan längt med terrassen fått ny jord och små solrosplantor. Går det som jag vill så blir det längre fram i sommar en låg häck av solrosor.Här växte det en stor rugge med vita löjtnantshjärtan. De sjöng också på sista valsen och klipptes ner. Nu är de ersatta av en rostig järnlåda. Det kommer att bli jättefint när törnrosas kjortel och mårbackapelargonerna har växt till sig.Trädäcket är pyntat och allting har torkats av. Blir riktigt sugen på att slå mig ner där, men efter en helg med strålande solsken verkar det bli en rätt gråmulen måndag. Kan tycka att det är lite skönt. Jag har haft hatt hela helgen, men tycker ändå att det är lite rött i ansiktet.Min fågellänk har hängt upp över däcket. Den har varit bortglömt i ett par år.Lyktor och fågelbad har ställts fram. Tänk om någon faktiskt ville bada i år!Magnoliarundeln var det första jag gav mig i kast med i helgen. Kanterna är skurna med kniv, aklejorna nedklippta och allt ogräs bortrensat. Önskar att porslinsanemonerna som växter där i rundeln skulle vilja blomma.Växter har bundits upp.Jag har jublat över döda slemklumpar på snigelstaketet.Och så har jag tömt och skrubbat näckrostunnan. Plantan är tillsnyggad och har fått en näringskula nertryckt i leran. Tillsatte en liten skvätt algmedel i vattnet i hopp om att tunnan ska hålla sig ren längre.