9 augusti 2016

Dramatiskt väder


Vilket dramatiskt väder det är nu Här har det stormat i ett par dagar och i måndags fick vinden tag i fågelburen som kraschade. Våra små har bott ute i kattgården i ett par veckor och verkar älska livet där ute, men nu har de fått komma in. Det får allt bli vindstilla och lite varmare igen innan jag låter de vara utomhus. Tack och lov så klarade sig fåglarna bra, även om mitt hjärta stannade ett tag innan jag hade fått rätt på de små liven. Gissar att de små också var rätt rädda, men de gaskade upp sig med en gång när de flyga in i sin gamla vanliga inomhusbur.

Jag har varit tapper och badat trots vågor som slår över bryggan, men i går fick jag avstå eftersom det inte var lämpligt att försöka ta sig ut på bryggan. Jag skulle så gärna vilja ha lite mer värme och solsken och stilla väder nu de sista dagarna av semestern. Är i alla fall glad att dahliorna jag frösådde i våras har växt sig så starka att vinden inte verkar rå på dem.

PS! Gissa förresten hur det ser ut i växthuset just nu. I går kväll var det knastertorrt och blåste hårt från sydväst samtidigt som bonden tröskade ... ibland skulle det vara skönt att inte ha automatisk ventilation där ute ...