4 augusti 2010

En och annan groda

En ny trädgårdsgroda har flyttat hem till mig och har slagit sig ner i en stor korg med dahlior. Är inte så jättemycket för pynt, men lite ska det vara. Förra året blev det två trädgårdsgrodor och det har det blivit i sommar också. Är väldigt förtjust i dem. De påminner mig om två viktiga saker: lekfullhet och att det då och då är helt okej att göra en groda.

Det smakar tomat

Jag har haft lite tomatprovning i växthuset. Men det är inte lätt att jämföra. I alla fall inte de sorter jag har. Inte nog med att de liknar varandra utseendemässigt, de smakar rätt lika också.

Supersweet
God, men inte så där supersöt som jag hade trott. Lite svidig på tungan.

Gardener's Delight
Har läst någonstans att Gardener's Delight ska vara den allra godaste tomaten. Och visst, god är den, men lite svidig på tungan. Dessutom känns skalet en aning läderaktigt.

Kanarietomat
Skalet är lite vaxartat och aningen ludet. Men tomaten är god och rätt mild i smaken.

Vilma
Den tomat som avviker mest. Inte ett dugg skarp, men inte heller riktigt lika full tomatsmak. Men väldigt god för det.

Big Boy
Det här är ett väldigt litet exemplar av Big Boy. Den smakar precis som tomatplantor doftar. Är i övrigt rätt lik kanarietomaten, men med lite mera sting i.

Hundreds & Thousands
Söt, mycket tomatsmak och hur god som helst. Överlägsen favorit!

Vildtomat
Skulle den verkligen bli gul? Den har växt i extremt lite jord, så det kan vara så att den lider av näringsbrist, eller något. Men god är den. Och mild.